Deutsche Telekom predá svojho britského mobilného operátora za 15,7 mld. eur

NETKY.SK • 16 December 2014, 12:24 • 2 min
Deutsche Telekom predá svojho britského mobilného operátora za 15,7 mld. eur

LONDÝN/FRANKFURT NAD MOHANOM - Deutsche Telekom (DT) uzatvoril dohodu s britským telekomunikačným koncernom BT Group o predaji svojej dcérskej spoločnosti Everywhere Everything (EE). Informoval o tom denník Handelsblatt.

slovakia

left justify in out

Kúpna cena dosahuje celkovo 15,7 miliardy eur, z čoho časť BT zaplatí vo svojich akciách. Telekom tak získa v BT podiel 12 % a EE získa ďalšie 4 %. EE je s 24,5 milióna klientov najväčším mobilným operátorom vo Veľkej Británii a vznikol v roku 2010 spojením mobilných divízií DT a Orange.
      

Po predaji sa Telekom stane najväčším akcionárom BT a môže profitovať zo spojenia divízie mobilných a pevných sietí. BT totiž zhruba pred 10 rokmi predal divíziu mobilných sietí a sústredil sa na pevné siete, ktoré EE chýbajú. Podľa odborníkov musia obidva koncerny ponúkať obidve služby, ak chcú získať nových zákazníkov.
      

DT chce dohodu o predaji EE uzatvoriť začiatkom budúceho roka. Do karát mu nahráva priaznivý priebeh rokovaní s BT, ktoré by mohli ukončiť v 1. štvrťroku 2015. Transakciu ešte musia schváliť protimonopolné úrady, riziko zamietnutia je však minimálne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies