Deutsche Telekom plánuje v Nemecku zrušiť až 6-tisíc miest

NETKY.SK • 2 December 2013, 10:35 • 2 min
Deutsche Telekom plánuje v Nemecku zrušiť až 6-tisíc miest

FRANKFURT - Nemecký telekomunikačný koncern Deutsche Telekom plánuje vo svojej divízii IT služieb zrušiť 4 až 6 tis. pracovných miest.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom v pondelok denník Handelsblatt, pričom sa odvolával na zdroje oboznámené so situáciou. Plánom reštrukturalizácie spoločnosti T-Systems by sa mala dozorná rada Deutsche Telekom zaoberať 12. decembra. Prepúšťanie zamestnancov firmy T-Systems, ktorá v Nemecku zamestnáva celkovo 29 tis. ľudí, sa má rozložiť na tri roky.

Súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group je aj spoločnosť Slovak Telekom. Jej majoritným akcionárom je spoločnosť Deutsche Telekom AG s podielom 51 % akcií. Slovenská republika zastúpená Ministerstvom hospodárstva Slovenskej republiky vlastní 34 % akcií a Fond národného majetku Slovenskej republiky 15 % akcií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies