Deutsche Post začne vyrábať vozidlá pre svojich doručovateľov

NETKY.SK • 3 Apríl 2016, 11:34 • 2 min
Deutsche Post začne vyrábať vozidlá pre svojich doručovateľov

BONN - Nemecká pošta Deutsche Post vstupuje do automobilového priemyslu a začne sériovo vyrábať elektromobily, ktoré sama vyvinula.

slovakia

left justify in out

Prvých 2000 kusov modelu Streetscooter má opustiť výrobné linky ešte tento rok. Podľa hovorcu spoločnosti týmto modelom postupne nahradia všetkých takmer 30.000 vozidiel. S odvolaním sa na časopis Focus o tom informovala agentúra DPA.

 

Streetscooter vyvinula rovnomenná spoločnosť, ktorá v roku 2010 vznikla pri univerzite RWTH Aaachen. Pošta túto malú firmu kúpila pred 1,5 rokom, aby s jej pomocou vyvinula vozidlá pre svojich doručovateľov. Deutsche Post v strednodobom horizonte plánuje autá aj predávať. "Máme dopyty. Momentálne však potrebujeme výrobné kapacity pre seba," povedal pre časopis Focus člen predstavenstva Jürgen Gerdes.

 

Hovorca pošty pre agentúru DPA potvrdil, že doručovatelia úzko spolupracujú na vývoji vozidla. "Máme veľmi jasné predstavy, ako by malo vyzerať optimálne vozidlo pre doručovanie zásielok." Na základe požiadaviek vzniklo malé úžitkové vozidlo s veľkým nákladným priestorom, ktoré je aj technicky šité na mieru potrebám doručovateľov.

 

Pošta považuje svoj elektromobil za protiváhu k americkej Tesle. "Oni vyrábajú drahé autá pre súkromných klientov, my môžeme vyrábať cenovo veľmi výhodné nástroje pre firemnú klientelu," dodal Gerdes.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies