Deutsche Post DHL testuje doručovanie balíkov dronmi

NETKY.SK • 9 December 2013, 18:07 • 2 min
Deutsche Post DHL testuje doručovanie balíkov dronmi

FRANKFURT NAD MOHANOM - Nemecká poštová a doručovateľská spoločnosť Deutsche Post DHL dnes testovala využívanie malých bezpilotných vrtuľníkov, tzv. dronov, na doručenie urgentných zásielok do ťažko dostupných oblastí. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Deutsche Post DHL je tak ďalšou firmou - po najväčšom svetovom internetovom obchode Amazon, ktorá chce s pomocou dronov skvalitniť svoje služby.

Nemecká firma dnes dronom prepravila balíček z lekárne v Bone do budovy svojej centrály, ktorá sa nachádza v tom istom meste, ale na druhej strane rieky Rýn. Malý vrtuľník môže prepravovať balíky s hmotnosťou do 3 kilogramov. Hovorca spoločnosti Thomas Kutsch dodal, že všetky lety dronov sú iba testovacie, a Deutsche Post DHL nemá zatiaľ v pláne začať s doručovaním zásielok bezpilotnými strojmi. Testovacie lety dronov musí vždy schváliť úrad pre bezpečnosť letectva.

Aj Amazon pracuje na novom programe doručovania objednaných balíkov dronmi napriek tomu, že v USA naráža na právne prekážky, potrebuje totiž súhlas Federálneho úradu pre letectvo.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona