Deutsche Bank zaplatí v USA pokutu 7,2 mld. USD

NETKY.SK • 23 December 2016, 09:41 • 2 min
Deutsche Bank zaplatí v USA pokutu 7,2 mld. USD

BRATISLAVA - Nemecká banka Deutsche Bank zaplatí 7,2 mld. USD, aby sa v USA vyhla stíhaniu za obchody s problémovými hypotekárnymi cennými papiermi, ktoré boli v roku 2008 jedným zo spúšťačov globálnej finančnej krízy.

slovakia

left justify in out

Na podmienkach mimosúdneho urovnania sa dohodla najväčšia nemecká banka s americkými regulačnými úradmi v piatok. Informoval o tom spravodajský portál bbc.com. Federálne ministerstvo spravodlivosti pôvodne od banky požadovalo 14 mld. USD.


V januári tohto roka sa banka Goldman Sachs dohodla na urovnaní obdobného sporu zaplatením pokuty 5,1 mld. USD. V posledných rokoch podobné dohody s federálnou vládou uzatvorili aj spoločnosti Bank of America, Citigroup a JPMorgan Chase & Co. Vo všetkých prípadoch banky čelili obvineniam zo skresľovania kvality úverov, ktorých podkladom boli cenné papiere kryté hypotekárnymi úvermi.

(1 EUR = 1,0444 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies