Deutsche Bank zaplatí v USA 95 mil. USD, urovná tak obvinenia z daňového podvodu

NETKY.SK • 5 Január 2017, 12:55 • 2 min
Deutsche Bank zaplatí v USA 95 mil. USD, urovná tak obvinenia z daňového podvodu

WASHINGTON - Najväčšia nemecká banka Deutsche Bank sa v USA dohodla na zaplatení pokuty vo výške 95 miliónov USD (91,02 milióna eur) s cieľom urovnať obvinenia z daňového podvodu spred 16 rokov. Podľa obvinení Washingtonu banka sa prostredníctvom siete spoločností snažila v USA vyhnúť plateniu daní.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol manhattanský prokurátor Preet Bharara, na základe žaloby a najnovšej dohody sa Deutsche Bank priznala ku krokom, ktorých cieľom bolo zaplatiť v USA v roku 2000 podstatne nižšie dane. Ako dodala hovorkyňa Deutsche Bank Amanda Williamsová, banka je spokojná, že sa záležitosť podarilo doriešiť a celú kauzu, ktorá má viac než 16 rokov, má už za sebou.

 

Banka tak uzatvorila ďalšiu položku v rámci viacerých právnych sporov, ktoré vyvolali medzi investormi nervozitu, či má inštitúcia dostatok kapitálu. Minulý mesiac sa Deutsche Bank dohodla s americkými úradmi na urovnaní sporu okolo obchodovania s problematickými hypotekárnymi cennými papiermi pred svetovou finančnou krízou v roku 2008. V rámci dohody zaplatí 7,2 miliardy USD, z toho 3,1 miliardy USD predstavuje pokuta a ďalších 4,1 miliardy USD sú financie na odškodnenie spotrebiteľov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona