Deutsche Bank vyšetrujú v USA pre podozrenie z prania špinavých peňazí v Rusku

NETKY.SK • 4 August 2015, 14:37 • 2 min
Deutsche Bank vyšetrujú v USA pre podozrenie z prania špinavých peňazí v Rusku

WASHINGTON - Americké ministerstvo spravodlivosti vyšetruje Deutsche Bank pre podozrenie z prania špinavých peňazí v Rusku. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo údajne začalo vyšetrovať najväčší nemecký finančný inštitút pre podozrivé operácie vo výške niekoľkých miliárd dolárov, ktoré mal vykonať pre svojich ruských klientov, uviedla v pondelok (3. 8.) agentúra Bloomberg s odvolaním sa na zdroje oboznámené so záležitosťou. Predstavitelia amerického ministerstva si od banky údajne vyžiadali informácie o transakciách, pretože sa pri nich použili doláre.

 

Deutsche Bank sa k tomu odmietla vyjadriť a odkázala na svoju správu o hospodárení za 2. kvartál, v ktorej sa uvádza, že prešetruje akciové obchody svojich klientov v Londýne a Moskve. Dodala, že objem týchto obchodov bol veľký. Banka v správe uviedla tiež, že o svojom vyšetrovaní informovala regulačné a súdne orgány v Nemecku, Rusku, Británii a USA a voči niektorým osobám zapojeným do prípadu prijala disciplinárne opatrenia.

 

Zdroje agentúry Bloomberg uviedli, že banka vyšetruje takzvané zrkadlové obchody, v rámci ktorých Deutsche Bank pre svojich ruských klientov nakúpila v Moskve akcie v rubľoch, ktoré od nich zároveň v Londýne odkúpila za doláre. Tak sa podarilo klientom dostať peniaze z Ruska bez toho, aby informovali príslušné orgány. Celková hodnota transakcií je údajne vyššia než 6 miliárd USD (5,5 miliardy eur).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies