Deutsche Bank v Nemecku prepustí najviac ľudí v privátnej divízii

NETKY.SK • 25 November 2015, 14:01 • 2 min
Deutsche Bank v Nemecku prepustí najviac ľudí v privátnej divízii

FRANKFURT NAD MOHANOM - Nemecká Deutsche Bank v rámci avizovanej vlny prepúšťania zruší na domácom trhu najviac pracovných miest v divízii privátneho bankovníctva. Uviedla to dnes agentúra Reuters na základe článku v nemeckom denníku Handelsblatt.

slovakia

left justify in out

Deutsche Bank minulý mesiac oznámila, že zruší 15.000 pracovných miest, z toho približne 4000 v Nemecku. A predá divízie, ktoré zamestnávajú ďalších zhruba 20.000 ľudí. Podľa Handelsblatt v rámci Nemecka plánuje banka prepustiť najviac ľudí, vyše 3200 v privátnej divízii Private & Business Clients.

 

Ďalšie pracovné miesta zruší najmä vo svojich retailových pobočkách. Celkovo banka prepustí 9000 interných zamestnancov a 6000 externých pracovníkov. Okrem toho spoločnosť pripravuje v najbližších dvoch rokoch predaj aktív, v rámci ktorých zamestnáva približne 20.000 ľudí. Deutsche Bank zaznamenala v 3. kvartáli tohto roka stratu 6 miliárd eur, čo je dôsledok vysokých odpisov v divízii investičného bankovníctva a v retailovej banke Postbank, ktorú plánuje predať. Reorganizáciu spustil nový výkonný riaditeľ John Cryan.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies