Deutsche Bank sa začína pripravovať na odchod Británie z EÚ

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 14:09 • 2 min
Deutsche Bank sa začína pripravovať na odchod Británie z EÚ

LONDÝN - Deutsche Bank, najväčší nemecký komerčný finančný ústav, sa začína pripravovať na odchod Veľkej Británie z EÚ.

slovakia

left justify in out

Ústav vytvoril pracovnú skupinu, ktorej členmi sú vysoko postavení manažéri. Ich úlohou bude preskúmať rozličné scenáre dôsledkov odchodu Londýna z európskeho spoločenstva. Skupina bude okrem iného analyzovať prenesenie aktivít eurozóny z britského hlavného mesta na kontinent, hlavne do Nemecka. Zatiaľ sa nebudú prijímať nijaké konkrétne rozhodnutia.
     

Deutsche Bank pôsobí na Britských ostrovoch od roku 1837. V súčasnosti na nich zamestnáva 9000 ľudí. Banka rozvíja aktivity hlavne na území Veľkého Londýna.
     

Britský premiér David Cameron chce referendum o zotrvaní krajiny v EÚ uskutočniť najneskoršie v roku 2017. Možný odchod Británie z EÚ vyvoláva obavy najmä podnikateľských kruhov krajiny.
     

Odchod Deutsche Bank z Británie by bol silným úderom pre londýnske medzinárodné finančné centrum a pre britskú ekonomiku, ktorá silno závisí od finančného sektora.
     

Deutsche Bank je prvý významný finančný ústav, ktorý oznámil, že sa začína zaoberať znížením svojej činnosti v Británii. Predpokladá sa, že jej príklad budú nasledovať aj ďalšie kontinentálne veľkobanky.
     

Londýnsky finančný sektor sa vlani postavil proti odchodu Škótska zo Spojeného kráľovstva. Stúpenci škótskej samostatnosti v referende nezískali väčšinu.
     

Nedávno informovali britské banky HSBC a Standard Chartered, že možno odídu z Londýna. Majú výhrady voči sprísňovaniu podmienok pre činnosť a sťažujú sa aj na zavedené bankové odvody.
     

Deutsche Bank informovala, že jej úvahy o odchode z Británie súvisia len s otázkou, či krajina zostane v EÚ, alebo či väčšina účastníkov referenda rozhodne o jej opustení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies