Deutsche Bank otvorí v Singapure sklad na 200 ton zlata

NETKY.SK • 10 Jún 2013, 09:47 • 2 min
Deutsche Bank otvorí v Singapure sklad na 200 ton zlata

SINGAPUR - Deutsche Bank plánuje v Singapure otvoriť trezor na úschovu zlata s kapacitou až 200 ton. Banka tak chce využiť potenciál rastúceho záujmu o tento drahý kov v Ázii.

slovakia

left justify in out

"Táto ponuka ďalej podporí významný rozvoj trhu s drahými kovmi s centrom v Singapure," povedal vo vyhlásení Deutsche Bank jej šéf obchodovania s kovmi Ronan Donohoe.

Nemecká banka už v súčasnosti v mestskom štáte na juhovýchode Ázie obchoduje s drahými kovmi, financuje ich a zabezpečuje fyzickú distribúciu. Nový trezor, ktorý bude súčasťou skladu drahých kovov, umeleckých predmetov a vína na singapurskom letisku, bude podľa zástupcov Deutsche Bank jedným z najväčších fyzických skladov zlata v tomto bohatom miništáte. 

Ceny zlata sú momentálne takmer na najnižšej úrovni za dva roky a po 12 rokoch neustáleho zhodnocovania medziročne poklesli až o 17 %. Aprílový výpredaj tohto drahého kovu spustil lavínu dlhé roky budovaného dopytu najmä v Ázii, kde sa zásoby zlata výrazne stenčili a spotové prémie sa vďaka tomu dostali na rekordné hodnoty. Singapur okrem toho minulý rok určil, že zlato obchodované ako investícia nepodlieha dani z predaja, čo vzbudilo ešte väčší záujem o nákup a ukladanie žltého kovu v tomto ostrovnom štáte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona