Deutsche Bank omylom previedla na účet klienta 6 miliárd dolárov

NETKY.SK • 20 Október 2015, 09:56 • 2 min
Deutsche Bank omylom previedla na účet klienta 6 miliárd dolárov

BRATISLAVA - Spoločnosť Deutsche Bank omylom previedla na účet amerického hedžového fondu, svojho klienta, sumu 6 mld. USD.

slovakia

left justify in out

Menej skúsený člen tímu, ktorý sa zaoberá obchodmi na devízových trhoch, totiž použil pri platbe nesprávne údaje. Informoval o tom denník Financial Times. Banka od klienta získala sumu naspäť počas nasledujúceho dňa. O celej situácii dostali správu americký Federálny rezervný systém, Európska centrálna banka a taktiež britský Úrad pre finančné služby.


Menej skúsený pracovník banky podľa Financial Times transakciu uskutočnil v júni. V tom čase bol jeho šéf na dovolenke. Chybou bolo, že pracovník pracoval s hrubou sumou namiesto čistej hodnoty. To vyústilo do toho, že celá transakcia mala "priveľa núl“. Takéto chyby sa stávajú pomerne bežne, nezvyčajná je však výška sumy. Spoločnosť Deutsche Bank situáciu nekomentovala.

(1 EUR = 1,1333 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies