Deutsche Bank odmieta návrh na urovnanie sporu v USA

NETKY.SK • 16 September 2016, 15:41 • 2 min
Deutsche Bank odmieta návrh na urovnanie sporu v USA

NEW YORK - Nemecká banka Deutsche Bank nesúhlasí so zaplatením pokuty 14 mld. USD, aby sa v USA vyhla stíhaniu za obchody s problémovými hypotekárnymi cennými papiermi, ktoré boli v roku 2008 jedným zo spúšťačov globálnej finančnej krízy.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť v piatok potvrdila, že dohodu o mimosúdnom urovnaní jej navrhlo federálne ministerstvo spravodlivosti, ktoré zároveň banku vyzvalo na zaujatie stanoviska. Deutsche Bank tvrdí, že takú vysokú sumu nezaplatí a s federálnymi úradmi chce ďalej rokovať.

 

"Rokovania sú iba na začiatku. Banka očakáva, že budú mať podobný výsledok ako v prípade iných bánk, ktoré sa dohodli na urovnaní za výrazne nižšie čiastky," uviedla Deutsche Bank vo vyhlásení.

 

V januári tohto roka sa banka Goldman Sachs dohodla na urovnaní obdobného sporu zaplatením pokuty 5 mld. USD. V posledných dvoch rokoch podobné dohody s federálnou vládou uzatvorili aj spoločnosti Bank of America, Citigroup a JPMorgan Chase & Co. Vo všetkých prípadoch banky čelili obvineniam zo skresľovania kvality úverov, ktorých podkladom boli cenné papiere kryté hypotekárnymi úvermi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona