Deutsche Bank očakáva za minulý rok stratu takmer 7 miliárd eur

NETKY.SK • 21 Január 2016, 10:04 • 2 min
Deutsche Bank očakáva za minulý rok stratu takmer 7 miliárd eur

FRANKFURT NAD MOHANOM - Najväčšia nemecká banka Deutsche Bank predpokladá, že za minulý rok vykáže stratu takmer 7 miliárd eur.

slovakia

left justify in out

Dôvodom sú vysoké náklady na reštrukturalizáciu a objem financií vyčlenený na riešenie právnych sporov. Informovali o tom agentúra DPA a portál RTTNews. Banka v predbežnom odhade uviedla, že za celý rok 2015 očakáva čistú stratu na úrovni 6,7 miliardy eur. Z toho za 4. kvartál odhaduje stratu okolo 2,1 miliardy eur.

 

Tržby za minulý rok by mali dosiahnuť 33,5 miliardy eur a za 4. kvartál očakáva banka ich pokles na 6,6 miliardy eur. Výsledky spoločnosti v poslednom štvrťroku minulého roka ovplyvnili podľa banky nepriaznivé trhové podmienky, ktoré zasiahli najmä divíziu investičného bankovníctva. Podrobnejšie údaje o výsledkoch za 4. štvrťrok a celý rok 2015 plánuje Deutsche Bank zverejniť 28. januára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies