Deutsche Bank klesla po správe o vycúvaní hedžových fondov

NETKY.SK • 30 September 2016, 11:13 • 2 min
Deutsche Bank klesla po správe o vycúvaní hedžových fondov

BERLÍN - Akcie nemeckej banky Deutsche Bank v piatok počas ranného obchodovania prudko oslabili po správe o tom, že hedžové fondy čiastočne ustúpili od aktív tohto peňažného ústavu.

slovakia

left justify in out

Americké úrady totiž chcú banke uložiť pokutu 14 mld. USD za obchody s problémovými hypotekárnymi cennými papiermi, ktoré boli v roku 2008 jedným zo spúšťačov globálnej finančnej krízy. Hodnota akcií banky v piatok oslabila o 8 percent a prvýkrát sa dostala pod úroveň 10 eur za kus.

 

Približne desať hedžových fondov podľa správy, ktorú vo štvrtok večer zverejnila agentúra Bloomberg, prijalo opatrenia s cieľom zmenšiť riziká spojené s Deutsche Bank. Existujú totiž obavy, že pokuta by banku mohla dostať do ťažkostí. Deutsche Bank tvrdí, že nežiada o podporu vlády a podnikla kroky na predaj svojej dcérskej spoločnosti. Obavy o situáciu banky boli hlavným dôvodom toho, že nemecký akciový index DAX v úvode piatkového obchodovania oslabil o 2 percentá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona