Deutsche Bank dostala v USA pokutu 41 miliónov USD

NETKY.SK • 31 Máj 2017, 10:02 • 2 min
Deutsche Bank dostala v USA pokutu 41 miliónov USD

WASHINGTON - Americká centrálna banka (Fed) uložila spoločnosti Deutsche Bank pokutu 41 mil.

slovakia

left justify in out

USD za nedostatočné kontrolné opatrenia proti praniu špinavých peňazí. Rozhodnutie oznámil Federálny rezervný systém v utorok. Najväčšia nemecká banka zároveň súhlasila s požiadavkou Fed-u posilniť dohľad nad činnosťou vysokého manažmentu v USA a zabezpečiť dodržiavanie miestnych noriem v boji proti nekalým finančným praktikám.

„Zaväzujeme sa vykonať všetky nápravné opatrenia, na ktoré odkazuje rozhodnutie Fed-u a splniť ich očakávania,“ uviedla Deutsche Bank vo vyhlásení,

Rozhodnutiu predchádzala v januári pokuta v celkovej výške 629 mil. eur, ktorú banke vymerali britské regulačné úrady a štát New York v kauze prania špinavých peňazí. Jej podstatou boli transakcie z roku 2014, v rámci ktorej klienti Deutsche Bank prostredníctvom jej moskovskej pobočky nakupovali za ruble ruské akcie a následne rovnaký objem identických akcií skupovali klienti cez jej divíziu v Londýne za americké doláre.

 

Vyšetrovatelia konštatovali, že tzv. "zrkadlové obchody" v objeme 10 mld. USD nemali žiadne "legitímne ekonomické opodstatnenie". Banka mohla týmto spôsobom zároveň porušiť sankcie voči Rusku zavedené po anexii Krymu.

(1 EUR = 1,1173 USD)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies