Deutsche Bank chce navýšiť kapitál o 8,5 miliardy

NETKY.SK • 6 Marec 2017, 10:06 • 2 min
Deutsche Bank chce navýšiť kapitál o 8,5 miliardy

NEW YORK - Nemecká banková skupina Deutsche Bank navýši kapitál o 8,5 mld. eur a predá podiel v divízii správy majetku. Ako spoločnosť informovala v nedeľu, nové akcie plánuje ponúknuť investorom ešte tento mesiac.

slovakia

left justify in out

Skupina zároveň upúšťa od plánu predať dcérsku spoločnosť Postbank, ktorú chce integrovať do svojho retailového bankovníctva. Cieľom je vytvoriť "jednoduchšiu, silnejšiu a rastúcu banku", uviedol vo vyhlásení generálny riaditeľ banky John Cryan.

Za celý rok 2016 Deutsche Bank skončila v strate 1,5 mld. USD. V roku 2015 strata dosiahla až 7,4 mld. USD, keď banka čelila rozsiahlym odpisom hodnoty aktív a nákladom na právne spory.

V úsilí splniť prísnejšie regulačné požiadavky zavedené v reakcii na globálnu finančnú krízu sa Deutsche Bank v závere vlaňajška zbavovala aktív, ktoré nie sú kľúčové pre jej podnikanie. Vo februári tohto roka banka zároveň v USA súhlasila so zaplatením pokuty 7,2 mld. USD, aby sa vyhla stíhaniu za predaj problémových cenných papierov viazaných na hypotekárne úvery, ktoré boli v roku 2008 jedným z hlavných spúšťačov finančnej krízy. Spoločnosť tiež ohlásila plány na znižovanie počtu zamestnancov a odchod z menej dôležitých trhov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona