Deutsche Börse a londýnska burza dosiahli dohodu o spojení

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 11:16 • 2 min
Deutsche Börse a londýnska burza dosiahli dohodu o spojení

FRANKFURT - Nemecká a londýnska burza dosiahli dohodu o spojení. Spoločnosť Deutsche Börse AG očakáva, že spojenie s London Stock Exchange prinesie úspory nákladov vo výške 450 mil. eur ročne.

slovakia

left justify in out

"Skombinovanie spoločností prinesie významný potenciál tvorby hodnôt,“ uviedla v stredu spoločnosť Deutsche Börse.

 

Celkové úspory vo výške 450 mil. eur ročne predstavujú približne 20 % kombinovaných prevádzkových nákladov v roku 2015, pričom vlani sa kombinované prevádzkové náklady vyšplhali na 2,2 mld. eur. Spoločnosť Deutsche Börse uviedla, že tieto úspory prichádzajú nad rámec tých, ktoré nemecká a londýnska burza plánovali už skôr.

 

Deutsche Börse už začiatkom marca informovala, že spojenie s londýnskou burzou by prinieslo výrazné prínosy pre trh a zákazníkov vo Frankfurte. Uviedol to šéf spoločnosti Deutsche Börse Carsten Kengeter. Súbor obchodov a služieb by sa podľa jeho slov spojením búrz nezúžil. Banky by ťažili zo spojenia tým, že by nemuseli ukladať toľko prostriedkov ako kolaterál.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona