Detva sa chce zapojiť do výzvy na zníženie energetickej náročnosti budov

NETKY.SK • 20 Január 2023, 12:00 • 2 min
Detva sa chce zapojiť do výzvy na zníženie energetickej náročnosti budov

DETVA - Mesto Detva sa plánuje zapojiť v tomto roku do výziev, ktorých cieľom je zníženie energetickej náročnosti verejných budov. TASR to potvrdil hovorca mesta Milan Suja.

slovakia

left justify in out

Pre vysokú predpokladanú investíciu na aktuálne rozpracované projekty plánuje využiť na tieto účely prioritne výzvu vyhlásenú v rámci Plánu obnovy a odolnosti SR. Podľa hovorcu by to prípadne mohlo byť aj v rámci Programu Slovensko. "V prípade vhodného projektového zámeru s nižšou investíciou však nevylučujeme ani možnosť podať žiadosť o dotáciu z Environmentálneho fondu (EF)," spresnil. EF poskytne dotáciu na zateplenie verejných budov. Finančná podpora do výšky 400.000 eur na jednu žiadosť má pomôcť aj k znižovaniu emisií skleníkových plynov.

 

"V rámci dotačnej schémy EF má za cieľ podporiť obnovu verejných budov, a tým prispieť v SR k celkovému znižovaniu emisií skleníkových plynov a znečisťujúcich látok v ovzduší," informovala vedúca oddelenia komunikácie a propagácie Tamara Lesná. Priblížila, že popri výmene strechy a okien môže žiadateľ požiadať aj o dotačný príspevok napríklad na modernizáciu alebo výmenu zdroja tepla a jeho rozvodov. O dotáciu môžu žiadať napríklad obce či samosprávne kraje. Záujem žiadať o túto dotáciu z EF má však Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK). Pre TASR to uviedla jeho hovorkyňa Lenka Štepáneková. "Momentálne analyzujeme podmienky oprávnenosti aktivít na poskytnutie tejto dotácie na rok 2023," uzavrela. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies