Detský urgent bol v Bratislave cez sviatky plný, niektorých museli hospitalizovať

NETKY.SK • 27 December 2016, 13:16 • 2 min
Detský urgent bol v Bratislave cez sviatky plný, niektorých museli hospitalizovať

BRATISLAVA - Lekári ošetrili počas Vianoc na urgente v detskej nemocnici na bratislavských Kramároch 832 detí, z toho na chirurgii asi 130. Približne 13 percent malých pacientov museli hospitalizovať.

slovakia

left justify in out

Malých pacientov trápili najmä akútne infekty horných a dolných dýchacích ciest, tráviace ťažkosti či kožné alergické reakcie. Na chirurgii lekári riešili úrazy či podozrenia na náhle brušné príhody. "Jedno dieťa sme dokonca hospitalizovali po prehltnutí batérie, ďalšie s reznými ranami. Dvaja pacienti boli intoxikovaní alkoholom, z čoho jeden musel byť hospitalizovaný pre pridružený úraz," povedala pre TASR Dana Kamenická, hovorkyňa Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou (DFNsP) v Bratislave.

 

Počet ošetrených detí označila Kamenická za vysoký. Každý pacient s potrebou akútneho ošetrenia dostal podľa nej urgentnú pomoc. Zhruba tretina z ošetrených detí potrebovala liek na predpis. "Zvyšok sme riešili domácou liečbou s odporúčaním, ako pristupovať k dieťaťu so zvýšenou telesnou teplotou, ako zvládnuť tráviace ťažkosti či nádchu," vysvetlila Kamenická.

 

Rodičia sa podľa hovorkyne pomerne často dožadovali "iba receptu" či vyšetrenia dieťaťa "len tak pre istotu pred odchodom na dovolenku". Na urgente denne ošetrovali desiatky detí, ktoré prichádzali bez predchádzajúceho ošetrenia na pohotovostiach v ich mieste bydliska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona