Detskí poslanci vyspovedajú premiéra Fica a jeho vládnu družinu

NETKY.SK • 25 August 2013, 13:35 • 2 min
Detskí poslanci vyspovedajú premiéra Fica a jeho vládnu družinu

BRATISLAVA - Deti po minulé roky zaujímalo napríklad, či potrebujú vyštudovať nejaký špeciálny odbor, aby sa mohli stať poslancami, alebo ktorá škola by ich na prácu zákonodarcu najlepšie pripravila.

slovakia

left justify in out

Poslanci Národnej rady SR prídu v utorok 27. augusta na chvíľu o svoje poslanecké kreslá. Prepustia ich deťom – študentom Detskej univerzity Komenského. Tak ako skutoční poslanci budú môcť aj oni vyspovedať súčasných členov vlády.

Na simulovanej Hodine otázok sa pred malých "zákonodarcov" postaví premiér Robert Fico a jeho vládna družina v zložení - minister vnútra Robert Kaliňák, financmajster Peter Kažimír, minister školstva Dušan Čaplovič, šéf diplomacie Miroslav Lajčák, minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek, ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská, šéf justície Tomáš Borec a minister hospodárstva Tomáš Malatinský.

Hodinu otázok povedie predseda Národnej rady SR Pavol Paška, sekundovať mu majú jeho štyria podpredsedovia Ján Figeľ, Erika Jurinová, Jana Laššáková a Renáta Zmajkovičová. Stretnutie detí s politikmi ukončí neformálna autogramiáda. Malých "poslancov" čaká aj prehliadka parlamentných priestorov a pozrú si tiež dokumentárny film o histórii slovenského parlamentarizmu.

Akcia má už niekoľkoročnú tradíciu. Deti po minulé roky zaujímalo napríklad, či potrebujú vyštudovať nejaký špeciálny odbor, aby sa mohli stať poslancami, alebo ktorá škola by ich na prácu zákonodarcu najlepšie pripravila. Členov vlády sa pýtali tiež prečo meškajú na školách učebnice, kedy sa skončí slovensko-maďarský spor, koľko zarábajú poslanci, alebo prečo policajti nerobia nič s tým, že bezdomovci pijú alkohol na verejnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies