Detská železnica v lete rozšíri prevádzku na šesť dní v týždni

NETKY.SK • 6 Júl 2014, 14:11 • 2 min
Detská železnica v lete rozšíri prevádzku na šesť dní v týždni

KOŠICE - Košická detská historická železnica bude v tohtoročnej letnej sezóne jazdiť až šesť dní v týždni. Okrem pondelka každý deň. Takýto cestovný poriadok platí od 1. júla do 1. septembra.

slovakia

left justify in out

„V čase, keď sme železničku prevzali, premávala iba cez víkendy a sviatky. Odvtedy každý rok postupne rozširujeme prevádzku a zaznamenávame nárast návštevníkov. Veríme, že nás neobídu ani toto leto. Záujem o železničku nás teší, vlani sme prepravili takmer 40.000 cestujúcich. Aj preto pridávame ďalší jazdný deň i v tomto roku,“ uviedol Igor Holéczy z občianskeho združenia Detská železnica Košice, ktoré železničku prevádzkuje.
      

Okrem pondelka bude vláčik v Čermeľskom údolí premávať každý deň v dvojhodinovom takte. Zo stanice Čermeľ vyráža železnička 15 minút po nepárnej hodine, zo stanice Alinka celú párnu hodinu, iba posledná jazda je počas pracovných dní posunutá na 16.30 h. Prvá jazda je o 09.15 h.
      

Bohatý program už tradične čaká návštevníkov detskej železnice aj počas prázdninových sobôt. „Posledné dva roky sme pripravovali rôzne divadelné, hudobné a iné podujatia. V tomto trende mienime pokračovať. Pripravené sú opäť divadelné, hudobné, zbojnícke, športové a zábavné podujatia, viažuce sa na tri z piatich sobotných jázd. Program pod názvom Fun soboty na Alpinke štartuje už 12. júla,“ dodal Lehotský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona