Detská fakultná nemocnica posilnila urgentný príjem

NETKY.SK • 24 December 2013, 09:50 • 2 min
Detská fakultná nemocnica posilnila urgentný príjem

BRATISLAVA - Počas sviatočných dní zvyknú ošetriť na oddelení urgentného príjmu aj 250 detí denne.

slovakia

left justify in out

Detská fakultná nemocnica v Bratislave posilnila služby na oddelení urgentného príjmu. Počas víkendov a sviatkov sa v dennej službe v pediatrických ambulanciách o pacientov postarajú dvaja lekári, jeden lekár na expektačných lôžkach oddelenia urgentného príjmu a dvaja lekári v rámci lekárskej služby prvej pomoci. V chirurgickej ambulancii slúži jeden lekár. Ako pre agentúru SITA povedala hovorkyňa detskej fakultnej nemocnice Dana Kamenická, podľa skúseností z minulých rokov počas sviatočných dní ošetria v ambulanciách oddelenia urgentného príjmu viac pacientov, niekedy 230 až 250 detí denne.

Podľa Kamenickej deti do nemocnice zvyčajne počas sviatkov chodia s akútnymi ochoreniami horných a dolných dýchacích ciest, s ochoreniami tráviaceho systému sprevádzanými vracaním a hnačkou, s dehydratáciou a v podstate bežnými problémami ako po iné dni. "Na oddelení ORL lekári ošetrujú zápaly stredného ucha, vyberajú kostičky uviaznuté v podnebnej mandli, ošetrujú úrazy vzniknuté pri zimných športoch, po ohňostrojoch na Silvestra akútne vzniknuté poruchy sluchu a pískanie v ušiach," povedala Kamenická. 

Podľa hovorkyne sa počas vianočných sviatkov snažia prepustiť do domácej starostlivosti všetky deti, ktorým to zdravotný stav umožňuje. Deti, ktoré musia ostať v nemocnici, napríklad na Klinike detskej hematológie a onkológie, majú pri sebe rodinných príslušníkov. "Na Štedrý večer sa spoločne navečerajú, dostanú darčeky a snažíme sa im v tomto čase čo najviac priblížiť domácu atmosféru. Pobyt v nemocnici sme sa deťom snažili spríjemniť už počas adventu, prichádzali k nám návštevy, ktoré robili pre deti program, doniesli im darčeky a mnohé iné prekvapenia," informovala na záver Kamenická. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies