Detroit potvrdil uvoľnenie Tatara na MS a nie pre Jurča

NETKY.SK • 2 Máj 2014, 11:42 • 2 min
Detroit potvrdil uvoľnenie Tatara na MS a nie pre Jurča

DETROIT - Vedenie hokejového Detroitu Red Wings potvrdilo na svojom webe uvoľnenie slovenského krídelníka Tomáša Tatara na majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia v bieloruskom Minsku od 9. do 25. mája.

slovakia

left justify in out

Manažment Red Wings zároveň zamietol žiadosť Slovenského zväzu ľadového hokeja o povolenie štartu Tomáša Jurča. Košičan bude naďalej pomáhať farme Detroitu Grand Rapids na ceste za obhajobou Calderovho pohára. Pred piatkovým zápasom číslo štyri vedú Griffins v prvom kole v sérii na tri víťazstvá nad Abbotsfordom 2:1. Jurčo zatiaľ nastúpil na jeden duel a dal v ňom gól.

 

Dvadsaťtriročného Tatara čaká v Bielorusku tretí šampionát v kariére. Hral už na MS 2010 a MS 2012, kde získal striebro. Slovensko reprezentoval aj na zimných olympijských hrách v Soči 2014. 

 

Detroit potvrdil, že na majstrovstvách sveta 2014 sa predstaví päť jeho hráčov. Výber USA posilnia Justin Abdelkader a Danny DeKeyser, Česko obranca Jakub Kindl a Švédsko útočník Gustav Nyquist. Americký brankár Jimmy Howard odmietol pozvánku pre očakávaný prírastok do rodiny, pre narodenie syna Douglasa sa rozhodol nereprezentovať Švédsko Niklas Kronwall. Na MS v Bielorusku sa nepredstavia ani zranení Pavel Daciuk a Henrik Zetterberg. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies