Detroit postaví hokejovú halu napriek bankrotu mesta

NETKY.SK • 25 Júl 2013, 12:16 • 2 min
Detroit postaví hokejovú halu napriek bankrotu mesta

LANSING - Nepriaznivá finančná situácia v Detroite neovplyvní výstavbu novej multifunkčnej arény. Zástupiteľstvo štátu Michigan v stredu jednomyseľne odsúhlasilo podporu výstavby novej haly na predmestí, v ktorej by mali v budúcnosti hrať svoje domáce zápasy miestni Red Wings.

slovakia

left justify in out

Klub zámorskej hokejovej NHL v súčasnosti využíva 32 rokov starú Joe Louis Arenu. Na výstavbu novej 18-tisícovej arény by malo ísť z peňazí daňových poplatníkov 284 miliónov amerických dolárov. Guvernér štátu Michigan Rick Snyder a ďalší predstavitelia bránia výstavbu 650-miliónovej haly a postavili sa aj kritikom, ktorí tvrdili, že by celá výstavba mala byť hradená výhradne súkromným sektorom. Snyder verí, že hala bude katalyzátorom zmien, ktoré pomôžu mestu postaviť sa na nohy. "Tento projekt je súčasťou investície do budúcnosti Detroitu," uviedol Snyder pre agentúru AP.

Výstavba haly by mala byť dokončená do roku 2017, pričom projekt vytvorí 400 nových pracovných miest. Zamestnanie by mali nájsť najmä  miestni obyvatelia. Okrem arény sa počíta aj s výstavbou kancelárskych priestorov, nákupného a zábavného centra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies