Deťom chýbal v parlamente Fico, Kaliňák: nie je pánom svojho času

NETKY.SK • 25 August 2014, 12:47 • 2 min
Deťom chýbal v parlamente Fico, Kaliňák: nie je pánom svojho času

BRATISLAVA - Poslancov Národnej rady SR dnes v pléne vystriedali deti z Detskej univerzity Komenského. V rokovacej sále spovedali členov vlády počas simulovanej Hodiny otázok. Pýtali sa na školstvo, zbrane, Ukrajinu aj na premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Ten na Hodine otázok chýbal.

slovakia

left justify in out

"Prečo tu nie je pán Fico?" spýtal sa jeden z malých poslancov. Slova sa chopil podpredseda vlády Robert Kaliňák a začal deťom vysvetľovať premiérovu neúčasť. "Premiér nie je pánom svojho času. Musí prispôsobovať program pracovným povinnostiam," vyhlásil a poukázal na náročný program plný rokovaní.

 

Kaliňák patril počas simulovanej Hodiny otázok k najžiadanejším ministrom. Nebránil sa ani otázke o plate. "Mesačne zarábam približne 3000 eur, ale nie je to každý mesiac rovnaké," povedal Kaliňák. V počte otázok však suverénne viedol minister školstva Peter Pellegrini. Deti sa pýtali na chýbajúce učebnice, platy učiteľov, štipendiá pre chudobných študentov aj na dlhšie prázdniny.

 

Pár otázok zodpovedal aj minister hospodárstva Pavol Pavlis. Deti zaujímalo, prečo rodičia musia platiť vysoké dane a odvody. Pripomenul, že sa mieni usilovať o zlepšenie podnikateľského prostredia a prípadné zníženie daní a odvodov. Odpovedi sa nevyhol ani minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek. Deti sa pýtali na potraviny. Vyzval ich, aby jedli viac domácich potravín. "Sú dobré a chutné," nabádal šéf agrorezortu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies