Deti z vojnovej zóny na Ukrajine navštívia parlament a pozrú si Bratislavu

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 10:47 • 2 min
Deti z vojnovej zóny na Ukrajine navštívia parlament a pozrú si Bratislavu

BRATISLAVA – Deväťdesiat detí z vojnovej Luhanskej oblasti, ktoré sú od nedele (22.3.) na rekreačnom pobyte v Účelovom zariadení Častá-Papiernička, navštívi dnes Národnú radu SR.

slovakia

left justify in out

"Pripravili sme pre ne prehliadku budovy parlamentu, pozrú si aj reprezentačné priestory Národnej rady v paláci Bratislavského hradu s odborným výkladom," informoval TASR odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie Národnej rady SR.

 

Prehliadku absolvuje s deťmi aj predseda NR SR Peter Pellegrini a veľvyslanec Ukrajiny na Slovensku Oleh Havaši. V kinosále sa všetci stretnú so Skupinou priateľstva s Ukrajinou za účasti jej predsedu, poslanca NR SR Mikuláša Krajkoviča.

 

Deti sa stretnú i s ukrajinskými rodákmi, absolvujú tiež prehliadku Bratislavy. V popoludňajších hodinách navštívia Divadlo SĽUK. Okrem tanečnej veselohry si pozrú ľudovú kultúru Slovenska, oboznámia sa i s tradičným bábkarstvom. Pozvaní sú aj diplomati a zástupcovia ukrajinskej menšiny na Slovensku.

 

Pobyt pre ukrajinské deti z vojnových oblastí v Účelovom zariadení Častá-Papiernička ponúkol veľvyslancovi Havašimu predseda NR SR Peter Pellegrini.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona