Deti z ukrajinského Mariupoľa relaxujú na Slovensku

NETKY.SK • 29 Apríl 2015, 15:11 • 2 min
Deti z ukrajinského Mariupoľa relaxujú na Slovensku

DEMӒNOVSKÁ DOLINA - Štyri desiatky detí z ukrajinského mesta Mariupoľ a ich šiesti sprievodcovia absolvujú v týchto dňoch vďaka občianskemu združeniu Ukrajinsko-slovenská iniciatíva a podpore Ministerstva zahraničných vecí SR 12-dňový ozdravno-poznávací pobyt na Slovensku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

„Naše deti si v tejto nádhernej krajine aspoň trochu oddýchnu od nesmierne ťažkej situácie doma, ktorú dennodenne prežívajú a vnímajú veľmi intenzívne. Z celého srdca ďakujeme všetkým dobrým ľuďom na Slovensku, ktorí to nezištne pomohli zorganizovať,“ uviedla pre TASR tlmočníčka Vira.
     

Dobrovoľníčka Svetlana doplnila, že pobyt na Slovensku im uľahčuje prakticky neexistujúca jazyková bariéra. „Dúfam, že po návrate nájdeme našich blízkych v poriadku, lebo zo vzdialenosti len pár kilometrov sa neustále ozýva streľba a výbuchy,“ povedala mladá žena, ktorá musela utiecť z nepokojného Donecka.
     

„Veľmi som túžil pozrieť sa zblízka do Európskej únie a takto sa mi to prvý raz splnilo. Slovensko prekonalo všetky moje očakávania,“ skonštatoval 15-ročný Viktor. „Všade tu stretávame iba veľmi priateľských ľudí,“ vyzdvihol 12-ročný Danilo. „Každý z nás sa sem chce určite ešte veľakrát vrátiť,“ dodala 11-ročná Nika.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies