Deti z Moldavy nad Bodvou útočia na autá

NETKY.SK • 11 Február 2022, 14:47 • 2 min
Deti z Moldavy nad Bodvou útočia na autá

KOŠICE - Prokuratúra prijala viaceré opatrenia v súvislosti s útokmi na autá prechádzajúce okolo miestnej osady v Moldave nad Bodvou v okrese Košice-okolie. Informuje o tom na sociálnej sieti s tým, že za necelý rok zaevidovali takmer 50 prípadov, keď deti do áut hádzali kamene či kládli na vozovku rôzne predmety.

slovakia

left justify in out

Kládli sme dôraz najmä na to, aby v prípade opakovaného páchania činov, inak trestných, maloletou osobou bolo na účel jej nápravy prijaté výchovné opatrenie, či už v podobe napomenutia, dohľadu nad výchovou maloletého a jeho zákonných zástupcov alebo v najzávažnejších prípadoch aj jeho náprava umiestnením v reedukačnom centre, respektíve zverenie do náhradnej starostlivosti,“ povedala námestníčka Krajskej prokuratúry v Košiciach Jana Albertová.

 

 

V spolupráci s mestom, políciou a Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny Košice-okolie vyčlenili pevné stanoviská pracovníkov mestskej poriadkovej služby a v problematickom úseku zabezpečili pravidelné hliadky mestskej polície. „Nasledovali tiež prednášky pre prácu v komunitách a základných školách, zamerané na protiprávne konania, postihy za ich páchanie a dôsledné vysvetľovanie neplnoletým osobám následky ich protiprávneho konania,“ dodala.

 

Prečítajte si tiež: Poslanci NR SR čelia vyhrážkam! Prípad rieši polícia

 

Súčasťou opatrení boli aj poradenské služby zo strany pracovníkov komunitného centra a terénnych sociálnych pracovníkov formou návštev. „V poslednom rade boli vykonané sociálne šetrenia v prirodzenom prostredí detí a preverovaná starostlivosť o ich výchovu, zdravie, výživu a všestranný vývin,“ doplnila prokuratúra s tým, že v rámci osobného rozhovoru rodičov upozorňovali aj na možné dôsledky vyplývajúce z páchania protiprávnej činnosti ich detí. Za prítomnosti rodičov s deťmi zrealizovali aj výchovný pohovor.

 

img

 

Možno vás zaujme: Milan Krajniak a Zuzana Čaputová chcú pomôcť domácnostiam s výdavkami




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies