Deti z Detskej univerzity Komenského strávia štyri dni na Planinke

NETKY.SK • 24 August 2012, 11:38 • 2 min
Deti z Detskej univerzity Komenského strávia štyri dni na Planinke

Deti z Detskej univerzity Komenského strávia štyri dni na Planinke - Zaujímavosti Deti z Detskej univerzity Komenského (DUK) strávia štyri dni do konca tohto týždňa rekreáciou uprostred lesov Malých Karpát. Pre 70 frekventantov letného vzdelávania je prip

slovakia

left justify in out

imgDeti z Detskej univerzity Komenského (DUK) strávia štyri dni do konca tohto týždňa rekreáciou uprostred lesov Malých Karpát. Pre 70 frekventantov letného vzdelávania je pripravený program plný hier a zábavy. Ubytovanie majú v známom stredisku Planinka pri Dechticiach v okrese Trnava, ktoré počas školského roka slúži ako škola v prírode.

Detskí univerzitní študenti nastúpili na rekreáciu tesne po promóciách v stredu 22. augusta, kedy si na pôde Univerzity Komenského v Bratislave po poslednej prednáške jej rektora Karola Mičietu 274 z nich slávnostne prevzalo diplomy. V prírode ich teraz čakajú okrem rozptýlenia aj povinnosti v starostlivosti o malý hospodársky dvor so sliepkami, kačicami, kozami, baranmi, pávmi, srnčekmi a diviačikmi. Spoznajú aj okolie a navštívia zaujímavé pamätihodnosti. "Zamestnanie im naši animátori pripravili na každú chvíľu pobytu," povedal pre TASR produkčný šéf Detskej univerzity Kamil Pončák.

Pobyt na Planinke sa podľa Pončáka v rámci DUK koná ešte len druhýkrát, kým samotná DUK má za sebou už jednu desaťročnicu fungovania. Za myšlienkou stojí riaditeľ Divadla Aréna Juraj Kukura. DUK bola aktuálne vybraná Európskou úniou ako jedna z piatich vzorových univerzít svojho druhu v Európe a je súčasťou európskeho projektu Catalyst.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies