Deti v službách FARC budú prepustené

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 08:44 • 2 min
Deti v službách FARC budú prepustené

BOGOTA - Kolumbijská vláda a Revolučné ozbrojené sily Kolumbie (FARC) sa dohodli, že deti v službách tejto ľavicovej povstaleckej organizácie čoskoro opustia jej tábory. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Deti sa majú vrátiť do svojich rodín a bude im zabezpečené vzdelanie, povedali zástupcovia oboch strán, ktoré začali rokovať o mieri na Kube už v novembri 2012.

 

"Podarilo sa nám dosiahnuť historickú dohodu o návrate detí z vojny," napísal kolumbijský prezident Juan Manuel Santos na sociálnej sieti Twitter.

 

Všetci bývalí členovia FARC mladší ako 14 rokov zostanú nepotrestaní a tí vo veku medzi 14-18 budú zbavení akýchkoľvek obvinení vznesených voči nim.

 

Krvavý konflikt medzi kolumbijskou vládou a FARC trvá už viac ako pol storočia, uhasil životy viac ako 220 000 ľudí a vysídlil takmer päť miliónov ďalších.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies