Deti utekajúce z Venezuely sú hladné, choré a často opustené

NETKY.SK • 13 Júl 2018, 08:00 • 2 min
Deti utekajúce z Venezuely sú hladné, choré a často opustené

BOGOTA - Venezuelčania utekajú zo svojej krajiny pred kolabujúcou ekonomikou a autokratickou vládou do Kolumbie.

slovakia

left justify in out

Venezuelské deti pritom spia na ulici, trpia hladom a neliečenými infekciami a často sú navádzané na prostitúciu.

 

Rodičia sa v mnohých prípadoch dokonca pokúšajú deti opustiť z dôvodu, že nie sú schopní sa o ne postarať. Kolumbijská polícia len v meste Cúcuta pravidelne odovzdáva príslušným úradom v krajine jedno alebo dve venezuelské deti denne, ktoré sú potom umiestnené do detských domovov. Podľa údajov kolumbijskej vlády poskytla krajina starostlivosť už viac než 500 venezuelským deťom v núdzi.

 

Niektoré venezuelské rodiny sa zúfalo pokúšajú opustiť severokolumbijskú Cúcutu a odísť do rozvinutejších miest v Kolumbii či Latinskej Amerike, nemajú však finančné prostriedky kúpiť si lístok na autobus. Do želanej destinácie tak idú pešo - spolu s deťmi.

 

Na základe najnovšieho sčítania sa tiež zistilo, že zhruba štvrtinu z odhadovaného počtu 442.500 venezuelských migrantov, ktorí v Kolumbii žijú ilegálne, tvoria maloletí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies