Deti sa na Slovensko dostali v prepravnom kontajneri

NETKY.SK • 28 Október 2019, 10:23 • 2 min
Deti sa na Slovensko dostali v prepravnom kontajneri

DUNAJSKÁ STREDA - Policajti našli v Dunajskej Strede 11 maloletých detí bez sprievodu dospelých, ktoré sa dostali na územie Slovenska v kontajneri vlakovej súpravy. Deväť z detí pochádza z Afganistanu, dve z Pakistanu. Hlásenie na tiesňovú linku dostala polícia vo včerajších hodinách.

slovakia

left justify in out

"Pracovník SBS dunajskostredskej spoločnosti zaregistroval v areáli pohyb neznámych osôb, ktoré preskočili plot a rozbehli sa po ceste. Privolaná hliadka zistila, že v kontajneri vlakovej súpravy sa viezlo 11 detí. Keď vlak zastavil, podarilo sa im z kontajnera odísť," informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

 

img

 

Podľa je slov precestovali deti v neľudských podmienkach nákladným vlakom až tri krajiny. Zo srbského mesta Subotica sa cez Maďarsko a Komárno dostali až do Dunajskej Stredy. Policajti odovzdali deti pracovníkom úradu práce, sociálnych vecí a rodiny. Kým sa nerozhodne, čo s nimi bude ďalej, budú umiestnení do detského domova pre maloletých bez sprievodu.

 

img

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona