Deti s rakovinou budú menej ležať v nemocnici, vznikne denná klinika

NETKY.SK • 19 November 2016, 08:52 • 2 min
Deti s rakovinou budú menej ležať v nemocnici, vznikne denná klinika

BRATISLAVA - Malí onkopacienti budú môcť tráviť viac času doma. Vo februári budúceho roka by v Detskej nemocnici s poliklinikou v Bratislave (DFNsP) mala začať fungovať nová Denná klinika pre podávanie cytostatík.

slovakia

left justify in out

Nebudú teda tak často hospitalizovaní v nemocnici. V súčasnosti ležia na lôžkach aj pre rôzne jednodňové zákroky. Otvorením novej kliniky budú môcť podstúpiť zákrok a o pár hodín ísť domov.

 

"Funguje to takto po celom svete. Uvoľnia sa nám postele pre vážnejšie prípady, ubudne aj zbytočná administratíva," povedala Alexandra Kolenová, prednostka Kliniky detskej hematológie a onkológie.

 

Na projekte sa okrem vedenia detskej onkológie podieľa aj rodičovská nezisková organizácia Deťom s rakovinou. V uplynulých dňoch sa už začali aj búracie práce. Denná klinika by mala byť na mínus druhom poschodí, tam je i detská onkológia.

 

Priestory budú zahŕňať dve vyšetrovne, miestnosť pre lekárov, kuchynku pre rodičov s deťmi, izolačku pre pacientov, čakáreň vybavenú aj pre hranie detí a sociálne zariadenie.

 

Výstavbu kliniky zafinancujú Liga proti rakovine (100.000 eur), rovnakou sumou prispeje aj Združenie na pomoc detskej onkológii, veľkú časť peňazí poskytli i mnohé nadácie a individuálni darcovia.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies