Deti nechodili do školy, rodičov obvinili

NETKY.SK • 10 Február 2016, 09:35 • 2 min
Deti nechodili do školy, rodičov obvinili

BRATISLAVA/KOŠICE – Policajti obvinili niekoľko rodičov z okresu Košice - okolie, ktorých deti v minulom školskom roku nechodili riadne do školy.

slovakia

left justify in out

Obvineniam z ohrozovania mravnej výchovy a mládeže čelí 32-ročná Arabela a o štyri roky starší Martin, dvakrát trestaná 50-ročná Ilona a päťkrát trestaný 55-ročný Emil a dvakrát trestaný 34-ročný Marek a trikrát trestaná 37-ročná Regína. Ako informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó, trinásťročná dcéra prvej dvojice vymeškala 135 hodín, pätnásťročný žiak špeciálnej základnej školy, syn druhého páru, mal 124 neospravedlnených hodín a osemročná dcéra posledného páru mala vymeškaných 107 hodín. Obvineným v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie.


Trest na šesť mesiacov až päť rokov hrozí 36-ročnému Romanovi a o rok mladšej Silvii zo Spišskej Novej Vsi, ktorí napriek viacerým výzvam a opatreniam školy nedozerali na to, aby ich synovia vo veku 13 a 15 rokov chodili do školy.

Tí bezdôvodne vymeškali viac ako 240 hodín. Trestná sadzba je vyššia v prípadoch, ak je skutok páchaný po dlhší čas, spravidla ide o vymeškanie viac ako 200 hodín, dodal Szabó.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies