Detaily lúpeže u Kňažka: Strieľal trikrát, zlodej unikal s veľkou korisťou

NETKY.SK • 12 Január 2017, 08:44 • 2 min
Detaily lúpeže u Kňažka: Strieľal trikrát, zlodej unikal s veľkou korisťou

BRATISLAVA – Herec a expolitik Milan Kňažko (71) mal včera poriadne rušnú noc. Do jeho vily pod Slavínom sa vlámal zlodej a herec neváhal použiť svoju zbraň.

slovakia

left justify in out

Exminister kultúry Kňažko sa podľa denníka Plus 1 deň zobudil na zvuky z kuchyne. Tam uvidel svetlo z baterky, a tak si zobral zbraň. Zlodejovi povedal, aby prestal, ten si siahol pravou rukou pod bundu, na čo Kňažko trikrát vystrelil. Jeden z výstrelov trafil zlodeja do nohy.

 

img

 

Postrelený zlodej sa rozutekal po schodoch. Polícia ho chytila na záhrade a pri sebe mal poriadne veľkú korisť. Podľa denníka ukradol takmer 200-tisíc českých korún, desaťtisíce forintov, šperky a hodinky.

 

Kňažko ešte v ten večer účinkoval v divadelnej hre Život na trikrát. „Nebudem sa vyjadrovať, keďže ešte prebieha vyšetrovanie. Je však pravda, že tam bol lupič. Keď budem mať po výpovedi, čo bude možno v piatok, budem môcť povedať viac,“ povedal Kňažko.

 

img

 

Milan Kňažko dnes vypovedal v súvislosti so streľbou na polícii

ývalý politik a herec Milan Kňažko bol dnes v súvislosti s postrelením lupiča v jeho dome vypovedať na polícii - na Okresnom riaditeľstve Policajného zboru Bratislava 1.

 

„Vypovedal v postavení svedka a poškodeného. Polícia koná priebežne,“ TASR to potvrdil splnomocnený zástupca poškodeného Kňažka - Peter Vačok - bývalý vyšetrovateľ a v súčasnosti obhajca.

 

Podľa viacerých odborníkom na trestné právo by sa mal na Kňažka vzťahovať aj paragraf 26 Trestného zákona. V ňom sa píše, že "použitie zbrane v súlade so zákonom nie je trestným činom. Za použitie zbrane v súlade so zákonom sa považuje aj jej použitie proti inému vo svojom obydlí na ochranu života, zdravia alebo majetku, ak osoba do obydlia neoprávnene vnikne alebo v ňom neoprávnene zotrvá a nejde o nutnú obranu. To neplatí, ak bola pritom inému úmyselne spôsobená smrť".

 

Jozef Minár z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) pre TASR uviedol, že na žiadosť polície mali včera o 1.34 h výjazd na Havlíčkovu ulicu v Bratislave. "Polícia nám oznámila, že zadržala páchateľa so strelným poranením dolnej končatiny, 49-ročného muža sme ošetrili a previezli do nemocnice," uviedol Minár.

 

Páchateľom mal byť 49-ročný Pavol, ktorý údajne hovoril po česky. „Záchranári ho priviezli vo vážnom stave s prestreleným stehnom, potreboval okamžite operáciu. Zákrok bol náročný, trval niekoľko hodín. Stav pacienta je naďalej vážny,“ povedala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Petra Stano Maťašovská.

 

Vyšetrovanie udalosti na Havlíčkovej ulici potvrdila aj polícia. "V nočných hodinách sme prijali oznámenie o vlámaní sa do jedného z rodinných domov v mestskej časti Bratislava-Staré Mesto. Policajti v tejto súvislosti vykonávajú na Havlíčkovej ulici všetky neodkladné a neopakovateľné úkony. Poskytnutie bližších informácií v súčasnosti nie je možné, nakoľko by to mohlo zmariť alebo sťažiť objasnenie a vyšetrenie veci. Bližšie informácie poskytneme, ak to procesná situácia umožní," dodala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies