Destor Investment bol z OR vymazaný, spoločníkom v Involve sa stal Kucej

NETKY.SK • 14 December 2010, 10:34 • 2 min
Destor Investment bol z OR vymazaný, spoločníkom v Involve sa stal Kucej

Destor Investment bol z OR vymazaný, spoločníkom v Involve sa stal Kucej

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Involve, ktorá pravidelne financuje SDKÚ-DS a na ktorú bolo zaregistrované logo tejto strany, už nevlastní schránková firma Destor Investment, dokonca bola vymazaná z obchodného registra (OR) Veľkej Británie. Informujú o tom dnešné Hospodárske noviny.
      Podľa denníka sa stal spoločníkom v Involve opätovne zvolený pokladník strany Igor Kucej. Schránková firma z Londýna Destor Investment bola podľa informatívneho výpisu z obchodného registra spoločnosti Involve ku koncu septembra tohto roka vymazaná, o dva mesiace neskôr došlo k výmazu aj v zahraničí, a to k definitívnemu. Podľa obchodného registra Veľkej Británie bola totiž schránková firma Destor Investment k 30. novembru tohto roku zlikvidovaná, pričom jej rušenie sa začalo zhruba pred pol rokom.
      "Vo veci financovania SDKÚ-DS pritom stále nebolo ukončené vyšetrovanie pod dozorom špeciálnej prokuratúry. V januári tohto roka sa k schránkovej firme prihlásil Kucej. To, že je skutočným vlastníkom tejto firmy, však verejne nikdy nepreukázal," uvádzajú Hospodárske noviny. Hovorca SDKÚ-DS Michal Lukáč nechcel aktivity súkromnej firmy komentovať.
      Kauza schránkových firiem stála šéfa SDKÚ Mikuláša Dzurindu miesto na kandidátke tejto strany. Podľa informácií, ktoré priniesol pred takmer rokom predseda Smeru-SD Robert Fico, mala firma Destor Investment rovnakú adresu, zakladateľa, správcu a tajomníka ako londýnska firma Allied Wings. Tá dala SDKÚ pred desiatimi rokmi pôžičku, ktorú strana splatila z predaja budovy na Medenej ulici v Bratislave.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies