Destinácia V4 sa uchádza o návštevníkov z vybraných amerických miest

NETKY.SK • 28 September 2010, 12:26 • 2 min
Destinácia V4 sa uchádza o návštevníkov z vybraných amerických miest

Destinácia V4 sa uchádza o návštevníkov z vybraných amerických miest

slovakia

left justify in out

img

Destinácia krajín Vyšehradskej štvorky (V4) sa oddnes prezentáciou svojho turistického potenciálu uchádza o priazeň zástupcov cestovných kancelárií (CK) vo vybraných amerických mestách.
      Zahraničné zastúpenia agentúr cestovného ruchu SR, ČR, Poľska a Maďarska pripravili trojdňovú spoločnú roadshow turizmu v mestách Boston, Minneapolis a Dallas. V každom meste sa uskutoční okrúhly stôl jeden celý deň. Medzi agentúrami V4 má svoje personálne zastúpenie aj Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR). Informácie o Slovensku poskytnú Peter Petian z Veľvyslanectva SR v USA so sídlom v New Yorku a Adriana Behúňová a Eva Uherová zo SACR v Bratislave.
      Organizátori podujatia očakávajú, že v Bostone, Minneapolise a Dallase sa na večeroch pri okrúhlych stoloch zúčastní po 50 amerických CK a počas troch dní (28. - 30. 9.) 150 podnikateľských subjektov. Cieľom spoločnej aj národnej prezentácie V4 je zaujať americké CK stredoeurópskym regiónom, ktorý je málo známy pre ich klientov. Bonusom by bolo, keby zástupcovia z týchto CK v budúcnosti zaradili niektorý segment z destinácie V4 do svojich katalógov.
      Na úvod podujatia sa v každom z troch miest rozbehne spoločná prezentácia krajín V4. Vystrieda ju predstavenie profilu SR, ČR, Poľska a Maďarska. V tomto bloku bude o Slovensku hovoriť Behúňová. Väčší časový priestor bude Slovensku venovaný v rámci prezentácií krajín a iných subjektov CR pri okrúhlych stoloch, kde bude SR zastupovať Petian.
      Okrem predstaviteľov jednotlivých krajín bude na podujatiach prítomných aj niekoľko subjektov z brandže CR vybraných spomedzi prihlásených záujemcov. Ich predstavitelia majú v každom meste vytvorený časový priestor na prezentáciu svojej ponuky a diskusiu s americkými CK. V rámci upútavky o Slovensku odznejú prezentácie hotelov Kempinski so sídlom v Bratislave a na Štrbskom Plese a slovenského kúpeľníctva, ktoré bude v réžii Uherovej.
      Navyše predstavitelia národných agentúr CR vyžrebujú v každom meste dvoch zástupcov spomedzi zúčastnených cestoviek. Získajú 8-dňový letecký poznávací zájazd po krajinách V4, plánovaný už na december tohto roka.
      Informáciu pre TASR poskytol vedúci obchodno-ekonomického oddelenia Veľvyslanectva SR v USA so sídlom v New Yorku Peter Petian.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies