Desivý pohľad: Zúfalý Američan túži, aby mu zdeformovanú nohu konečne odrezali

NETKY.SK • 21 Október 2015, 17:00 • 2 min
Desivý pohľad: Zúfalý Američan túži, aby mu zdeformovanú nohu konečne odrezali

EERFIELD BEACH – Mladý Američan Jeffrey Ortega (26) trpí genetickou poruchou, dôsledkom ktorej mu noha narástla na dvojnásobok priemernej veľkosti. Končatina je navyše zdeformovaná a Jeffreymu komplikuje každodenný život. Zúfalý mladík chce od lekárov jediné, aby mu ju konečne odrezali.

slovakia

left justify in out

Jeffrey sa narodil s Proteusovým syndrómom, čo je zriedkavé ochorenie, ktoré spôsobuje nadmerný rast kostí, kože a tkaniva. Keď mal deväť mesiacov, jeho mama si všimla opuch na pravom ukazováku. Spočiatku sa domnievala, že ho uhryzol nejaký hmyz, ale neskôr zistila, že akási zvláštna je aj jeho ľavá noha. Po lekárskom vyšetrení sa rodina dozvedela krutú pravdu.

 

Syndróm najviac poznačil Jeffreyho nohy. Ľavá končatina má okolo obvodu 43 cm, dlhá je 35 cm a celkovo zodpovedá veľkosti 16.  V obchodoch mu nesedia žiadne topánky ani ponožky, môže nosiť len tie vyrobené na mieru a niekedy chodí dokonca úplne bosý. V škole bol kvôli tomu aj obeťou šikany. Mladého muža však najviac trápi silná bolesť. V minulosti ho už jedenásťkrát operovali, ale žiaden zákrok mu nepomohol a jeho stav sa stále zhoršuje. Zúfalý sa preto rozhodol, že si nechá chorú nohu amputovať. "So silami som na dne, už nevládzem. Chcem sa tej bolesti navždy zbaviť," povedal nešťastne.

 

Problémom je aj to, že Jeffrey si musí zákrok zaplatiť sám. Amputácia, protéza a následná fyzioterapia ho vyjde na 40-tisíc dolárov, ktoré ale nemá. Preto požidal o pomoc na stránke GoFundMe.com, cez ktorú sa ľudia skladajú na rôzne účely.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies