Desivý pohľad: Most sa zrútil priamo na člny s ľuďmi

NETKY.SK • 1 Október 2019, 11:29 • 2 min
Desivý pohľad: Most sa zrútil priamo na člny s ľuďmi

TCHAJ-PEJ - Najmenej 12 ľudí utrpelo v utorok zranenia pri zrútení mosta v severovýchodnej časti Taiwanu. Poškodených bolo aj viacero rybárskych člnov.

slovakia

left justify in out

Záchranári stále pátrajú po šiestich nezvestných osobách, ktoré môžu byť uviaznuté v jednom z poškodených člnov. Príčina nešťastia nebola bezprostredne známa, informovala agentúra AFP.

 

 

Stoštyridsať metrov dlhý oblúkový most postavili v roku 1998 nad prístavom v rybárskej dedine Nan-fan-kao nachádzajúcej sa na pobreží Tichého oceánu.

 

Pri jeho zrútení boli poškodené tri rybárske člny a dve vozidlá vrátane benzínovej cisterny, ktorá prechádzala cez most v momente, keď sa zrútil. "Záchrana životov je priorita," povedal taiwanský premiér Su Čen-čchang.

Agentúra AFP s odvolaním sa na miestne úrady informovala, že zranenia utrpelo najmenej 12 ľudí vrátane šiestich Filipíncov, troch Indonézanov a taiwanského vodiča cisternového vozidla.

 

Šesť osôb bolo zranených vážne, píše agentúra Reuters. Do pátrania po nezvestných sa zapojili potápači, taiwanské námorníctvo a námorná pechota.

Taiwan v pondelok zasiahol tajfún Mitag sprevádzaný vetrom, ktorý v nárazoch dosahoval rýchlosť až 162 kilometrov za hodinu a presúval sa smerom na sever rýchlosťou 27 kilometrov za hodinu. Tajfún spôsobil zranenie 12 ľuďom, prerušil dodávky elektrickej energie do viac ako 66.000 domácností a vyžiadal si zrušenie viac ako 150 letov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies