Desivé VIDEO V cirkuse sa pobili slony, jeden spadol do publika!

NETKY.SK • 9 Júl 2018, 19:19 • 2 min
Desivé VIDEO V cirkuse sa pobili slony, jeden spadol do publika!

OSNABRUCK - Organizácie zaoberajúce sa ochranou práv zvierat opätovne volajú po zákaze vystupovania zvierat v cirkusoch po tom, ako sa slony dostali spod kontroly a takmer zvalcovali divákov.

slovakia

left justify in out

Cirkus Krone je najväčší v Nemecku, ktorý vlastní zvieratá. Počas vystúpenia v meste Osnabruck dva slony napadli tretieho, ktorého nárazmi vytlačili z pódia, až spadol do publika. Útok zvierat pokračoval aj potom, ako bol slon na zemi. Slony mali celý čas na chrbte jazdkyne, no tie incidentu nedokázali zabrániť.

 

 

Akoby zázrakom sa nikomu nič vážne nestalo, len jedna osoba utrpela viacero odrenín. Slon, ktorý bol terčom útoku jeho „kolegov“ si zranil nohu. Cirkusanti po malej prestávke pokračovali vo vystúpení.

 

Odporcovia cirkusov tvrdia, že držanie voľne žijúcich zvierat v zajatí a nútenie ich vystupovať pred davmi je kruté. Ľudia za etické zaobchádzanie so zvieratami (PETA) tento incident odsúdili a upozorňujú, že držanie zvierat z rôznych rodín a oblastí nie je bezpečné, najmä ak prichádzajú do styku.

 

Pri trénovaní slonov sa používajú dlhé palice s ostrým hrotom, ktorý sa dobá do tela slona a zostávajú po ňom krvavé rany. To čomu v cirkusoch tlieskajú rodičia s deťmi, je čisté utrpenie.

 

PETA video s incidentom zdieľala na svojom Twitteri.

 

Vedúca cirkusu Jana Mandana uviedla, že spory medzi zvieratami sú "prirodzené a normálne" a že zvieratá medzi sebou "pravidelne komunikujú".

 

Či je pre slony tiež prirodzené behať do kruhu, nosiť a chrbte ľudí, robiť stojky a žiť v nevysporiadanom stáde s cudzími jedincami, nekomentovala.

 

Niektoré európske krajiny už vydali úplný zákaz používania zvierat v cirkusoch. Neurobili tak napr. Francúzsko, Španielsko, Nemecko, Švajčiarsko či Slovensko, kde až od septembra zviera prestane byť neživou vecou.

 

Nie je to prvýkrát, čo mal cirkus problém so svojimi zvieratami. Minulý mesiac z cirkusu utiekol iný slon, ktorý pobehoval po rezidenčnej oblasti, tiež v Nemecku. Našťastie ani v tomto prípade nikto nebol zranený a slona odchytili.

 

Cirkus Krone má v súčasnosti turné po 30 mestách v Nemecku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies