Desivé priznanie útočníka: Veľvyslanca som mal v pláne zavraždiť!

NETKY.SK • 13 Marec 2015, 08:33 • 2 min
Desivé priznanie útočníka: Veľvyslanca som mal v pláne zavraždiť!

SOUL - Juhokórejská polícia dnes oznámila, že protiamerický aktivista, ktorého minulý týždeň zadržali pre údajné pobodanie amerického veľvyslanca Marka Lipperta, mal v úmysle vyslanca zavraždiť, aby tak zdôraznil svoj protest proti prebiehajúcim americko-kórejským vojenským manévrom.

slovakia

left justify in out

Polícia v hlavnom meste Soul podľa agentúry AP na tlačovej konferencii uviedla, že údajný útočník, 55-ročný Kim Ki-džong, by mohol čeliť obžalobe za pokus o vraždu, keď bude jeho prípad odoslaný prokuratúre.

Veľvyslanca USA v utorok po piatich dňoch liečenia prepustili z nemocnice. Absolvoval 2,5-hodinovú operáciu, po ktorej skončil s 80 stehmi na tvári. Štyridsaťdvaročný Američan po útoku zo zranení na tvári a zápästí síce krvácal, bol však schopný odísť po vlastných nohách.

Svedkovia a polícia povedali, že Kim použil pri útoku na Lipperta nožík na ovocie. Na amerického veľvyslanca zaútočil vo vládnom centre pre umenie, ktoré stojí cez ulicu naproti silno stráženej americkej ambasády.

 






twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies