Desivé FOTO: Dieťa sa narodilo s kyklopiou, lekári mu dávajú len pár dní života

NETKY.SK • 8 December 2015, 16:00 • 2 min
Desivé FOTO: Dieťa sa narodilo s kyklopiou, lekári mu dávajú len pár dní života

KÁHIRA - Jednooký novorodenec šokoval lekárov na celom svete a jeho postihnutie je pravdepodobne dôsledkom ožiarenia. Chlapček má iba jedno oko v strede čela a lekári neočakávajú, že sa dožije viac ako niekoľko dní. Chýbajúce oko ale nie je jeho jediným zdravotným deficitom.

slovakia

left justify in out

Narodenie dieťaťa prekvapilo lekárov najmä preto, že plody postihnuté kyklopiou obvykle zomierajú ešte v maternici. Zriedkavá vrodená chyba býva dôsledkom ožiarenia alebo užívania kombinácie rôznych liekov počas tehotenstva. Kyklopia nie je podľa štatistík ničím zriedkavím, priemerne sa vyskytuje v štyroch prípadoch z 1000 detí, väčšinou však k donoseniu plodu nedôjde. Súčasťou ochorenia sú aj vážne problémy so srdcom. 

 

Tento chlapček sa narodil v súkromnej nemocnici v severovýchodnom mestečku El Senbellawein v Egypte a srdcervúcu fotografiu zverejnili jeho rodičia, ktorí sú teraz v opatere psychológov. Doktor Ahmad Badruddin, ktorý dohliadal na stav dieťaťa, povedal, že toto ochorenie sa častejšie vyskytuje u zvierat. Očné jamky dieťaťa sa nevyvinuli v maternici správne, čo viedlo k abnormalite, vysvetlil. Chlapček sa tak narodil iba s jedným okom v mieste, kde býva nos. V uplynulom desaťročí bola zaznamenaná len hŕstka podobných prípadov a všetky deti, ktoré sa narodili s kyklopiou, zomreli do niekoľkých dní.

 

img

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies