Desivé FOTO Antropologička navrhla „dokonalé“ ženské telo, s ľudskou rasou nemá veľa spoločné

NETKY.SK • 26 Jún 2018, 19:29 • 2 min
Desivé FOTO Antropologička navrhla „dokonalé“ ženské telo, s ľudskou rasou nemá veľa spoločné

LONDÝN – Doba sa mení a s ňou aj požiadavky na výzor ženského tela, iba ženského. Na bytosti, ktorá na svet dokáže priviesť nový život zjavne stále niečo nie je v poriadku. Kedysi boli v móde kypré tvary, potom vychudnuté, ešte nedávno veľké zadky a dnes? Trebalo by radikálne zmeniť úplne všetko.

slovakia

left justify in out

Britská antropologička a profesorka birminghamskej univerzity Alice Roberts navrhla model „dokonalého ženského tela“. Až na to, že jej výtvor s ľudskou rasou takmer mená nič spoločné.

 

Začalo tým, že prijala výzvu Rogera Highfielda z londýnskeho múzea. „Alice, stále sa sťažuješ na to, ako zle je ľudské telo navrhnuté, keď sa človek zameria na detaily. No, tak tu mám pre tebe výzvu: pokiaľ je to tak zlé, ako hovoríš a vieš, ako to vylepšiť, urob to! Tu v múzeu, za tri mesiace,“ povedal pred začiatkom projektu Highfield. Alice Roberts jeho slová zverejnila na svojom webe.

 

Výzvu prijala a spolu s tímom odborníkov na anatómiu a špeciálne efekty za tri mesiace vytvorila anatomicky „dokonalé“ telo. Výtvor predstavila 13. júna v Londýnskom múzeu vedy. Projekt zdokumentovala britská stanica BBC.

 

Predlohou pre model bolo telo samotnej 44-ročnej Roberts. Skúmala, čo všetko by sa na ňom dalo vylepšiť, pričom brala inšpiráciu zo živočíšnej ríše. S človekom má prakticky spoločné len vzpriamené držanie tela.

 

Toto je výsledok:

img

 

 

Model s názvom „Alice 2.0“ má nohy podobné zadným nohám väčšiny štvornohých cicavcov, chrbticu ako šimpanz, uši ako mačka a oči ako chobotnica. Zvláštne je, že „dokonalý“ vzor ženy nemá vôbec žiadne prsia a to dokonca v čase keď má žena bábätko... Chlapi by boli sklamaní a deti by zrejme neprežili. Detail...

 

Pod plochým hrudníkom je srdce podobné psiemu. Koža sa dokáže meniť z tmavej na svetlú, aby mala dostatok vitamínu D počas studenej britskej zimy a naopak, aby sa mohla brániť prudkému slnku v lete. „Vylepšená“ Alice má tiež na bruchu vak na mláďa, rovnako ako klokany.

 

 

„Najdivnejšie je to dieťa,“ priznala antropologička. Roberts vysvetlila, že práve pôrod je najčastejšie spomínaná vec, čo by ľudia chceli zmeniť.

 

Projekt si vyslúžil aj obdiv, no omnoho viac kritiky zo strany „obyčajných nedokonalých“ ľudí. Antropologička na svoju obranu tvrdí, že chcela vytvoriť iba lepšiu verziu samej seba.

 

„Ten najbizarnejší aspekt tohto nového a vylepšeného tela nie sú ani nadmerné očné buľvy či špicaté uši, ale ta zas**ná detská hlava vykúkajúca z vaku. Takže v ideálnom scenári by sa deti mali rodiť veľké ako fazuľa, tak ako je to u mláďat klokanov? A potom sa schovajú do tohto vaku a budú tam rásť? Čím viac nad tým rozmýšľam, tým je to divnejšie. Končím. Hoďte to do ohňa,“ píše sa v kritickom článku na stránke Motherboard.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies