Desivá štatistika: Brazílski policajti zabijú v priemere šesť ľudí denne!

NETKY.SK • 12 November 2014, 06:32 • 2 min
Desivá štatistika: Brazílski policajti zabijú v priemere šesť ľudí denne!

SAO PAULO - Brazílski policajti zabili v rokoch 2009 až 2013 viac než 11.000 ľudí, čo v priemere predstavuje šesť zabitých za deň. Informovalo o tom v utorok Brazílske fórum verejnej bezpečnosti.

slovakia

left justify in out

Zo štúdie fóra vyplýva, že policajti v celej Brazílii zabili počas uplynulých piatich rokov 11.197 ľudí, zatiaľ čo príslušníci bezpečnostných orgánov v USA zabili 11.090 ľudí za posledných 30 rokov.
      

"Empirické dôkazy ukazujú, že brazílski policajti v reakcii na zločin a násilie nadmerne používajú smrtiacu silu," citovala správu agentúra AP. Najvyššiu mieru zabitých policajtmi na obyvateľa za rok 2013 zaznamenali v štáte Rio de Janeiro, kde takto prišlo o život 416 ľudí.
      

Štúdia tiež ukázala, že v krajine za minulý rok celkovo zabili 50.806 ľudí, čo je približne jeden zabitý človek na každých desať minút. Takmer 70 percent obetí bolo čiernej pleti a viac než polovica vo veku 15 až 29 rokov. Bruno Paes Manso z Centra pre štúdium násilia na Univerzite v Sao Paule uviedol, že brazílska polícia okrem využívania nadmernej sily často "popravuje" podozrivých, čo označil za "zriedka vyšetrovanú praktiku".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies