Desivá poprava 19 ľudí na hranici medzi USA a Mexikom. Zrejme ju spáchal drogový kartel

NETKY.SK • 29 Január 2021, 11:06 • 2 min
Desivá poprava 19 ľudí na hranici medzi USA a Mexikom. Zrejme ju spáchal drogový kartel

Ohavný zločin v štáte Tamaulipas. Drogový kartel zrejme zavraždil 19 nevinných ľudí.

slovakia

left justify in out

Hrozný útok šokoval dedinu v štáte Tamaulipas, z ktorej obete pochádzali. Členovia guatemalských rodín, o ktorých sa obávali príbuzní, boli s najväčšou pravdepodobnosťou medzi 19 telami, ktoré boli cez víkend nájdené zastrelené a upálené. Ešte stále prebiehajú testy DNA aby mohla byť overená presná totožnosť obetí. Popálené telá 19 osôb sa našli minulý víkend v dvoch vozidlách blízko mexických hraníc s USA na severe Mexika. Informoval pred pár hodinami informačný kanál BBC.

 

img

 

Ohavný zločin zrejme spáchal drogový kartel, ktorý riadil trasy pašovania migrantov cez americko-mexické hranice. Ich zuhoľnatené pozostatky sú na nepoznanie. Jednou z obetí bol i 22-ročný Marvin Tomás, výborný miestny futbalista, vysvetlil viceprezident  futbalového klubu William Matias. „Jediným ich zločinom bolo utiecť pred hladom a chudobou,“ povedal William.

 

img

 

"Mnoho rodín v San Marcos zje jedno jedlo denne - jednoduché tamales kukuričné ​​alebo varené zemiaky. V prípade Marvina bol jediným živiteľom po tom, čo jeho otec zomrel na následky zneužívania alkoholu," vysvetlil pre BBC. William je presvedčený, že prevádzač ľudí si vypýtal za cestu až 12 000 Dolárov. Na osudnom výlete bol aj strýko jeho manželky.

 

Úrad OSN pre ľudské práva upriamil pozornosť na dva veľmi podobné masakre za posledné desaťročie, aby zdôraznil trestnú činnosť, ku ktorej stále dochádza. V roku 2010 bolo v San Fernando v Tamaulipase zavraždených 72 migrantov a v Cadereyta v Nuevo Leon v roku 2012 bolo na diaľnicu vysypaných 49 rozštvrtených tiel.

Za tieto činy bol uväznený miestny vodca kartelu Miguel Angel Treviño. 

 

img

 

V súvislosti s posledným útokom je hľadaný jeho synovec Juan Gerardo Treviño Chávez známy ako „El Huevo“.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies