Desiatnik jazdil pod vplyvom alkoholu, zaplatí 350 eur

NETKY.SK • 5 November 2013, 14:59 • 2 min
Desiatnik jazdil pod vplyvom alkoholu, zaplatí 350 eur

BANSKÁ BYSTRICA – Na peňažný trest 350 eur a ročný zákaz šoférovania za jazdu pod vplyvom alkoholu odsúdil dnes Okresný súd v Banskej Bystrici 33-ročného desiatnika Mariána Rusňáka z Martina. Rozsudok súd vyhlásil po tom, ako schválil dohodu o vine a treste, ktorú uzavrel prokurátor a obvinený profesionálny vojak.

slovakia

left justify in out

V tom čase príslušník Vojenského útvaru v Martine jazdil autom Volkswagen Golf 4. mája pred druhou hodinou v noci po ulici Janka Kráľa v sídle útvaru. Pri kontrole mu policajná hliadka opakovane namerala v dychu viac ako 1,5 promile alkoholu. Rusňák tým spáchal trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Desiatnik svoj čin oľutoval a s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste. Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá. Do trestu zákazu šoférovania sa desiatnikovi zaratúva čas od 4. mája, keď mu polícia zadržala vodičský preukaz. Ak by Rusňák peňažný trest nezaplatil, šiel by na dva mesiace do väzenia. 

Prípad sa stal v Martine, ale riešil ho Okresný súd v Banskej Bystrici, ktorý prevzal právomoci po zrušení vojenských súdov aj pre Žilinský kraj. Prípravné konanie viedol útvar Vojenskej polície v Banskej Bystrici a dozorovala tamojšia okresná prokuratúra. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies