Desiatky talianskych profesorov dostali domáce väzenie, sú podozrivý z korupcie

NETKY.SK • 26 September 2017, 07:47 • 2 min
Desiatky talianskych profesorov dostali domáce väzenie, sú podozrivý z korupcie

RÍM - Sedem profesorov talianskych univerzít umiestnili tamojšie úrady do domáceho väzenia v súvislosti s rozsiahlym celonárodným vyšetrovaním korupcie. Dvadsaťdva ďalším profesorom zároveň dočasne výkon ich povolania pozastavili, informovala dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Všetci z týchto profesorov sú odborníkmi na daňové právo, obvinenými z podvodného ovplyvňovania povýšení, ku ktorým na zmienených univerzitách dochádzalo prostredníctvom recipročných dohôd, uviedla talianska finančná polícia Guardia di Finanza.

 

Prešetrovaných je v súvislosti s korupciou dovedna 59 profesorov vrátane Augusta Fantozziho, niekdajšieho ministra financií. Samotný Fantozzi sa prostredníctvom svojho obhajcu prehlásil za nevinného.

Talianske univerzity dlhodobo zápasia s rodinkárstvom a často sú tiež obviňované z toho, že mladí akademici pokračujú radšej vo svojej kariére za hranicami Talianska.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona