Desiatky poľských poslancov absolvovali vojenské cvičenie

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 10:17 • 2 min
Desiatky poľských poslancov absolvovali vojenské cvičenie

VARŠAVA - Desiatky poľských poslancov absolvovali dnes dobrovoľné vojenské cvičenie, aby sa v čase krízy na susednej Ukrajine pripravili na prípadnú obranu svojej krajiny. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Takmer 50 zákonodarcov zareagovalo na marcovú výzvu predsedu poľského Sejmu Radoslawa Sikorského. Ten svoju iniciatívu zdôvodnil "nepokojnou dobou", ktorá by si mohla vyžadovať aj "pripravenosť" brániť územie Poľska.

 

Dobrovoľníci z radov poslancov dnes vymenili svoje obligátne obleky za maskovacie uniformy, ktoré im dodala armáda. Na vojenskej strelnici potom celý deň nacvičovali streľbu, hádzali cvičné granáty, plazili sa po zemi a školili sa v sebaobrane. Väčšina z nich pritom nikdy neslúžila v armáde.

 

Ako prvý sa na cvičenie prihlásil poslanec nigérijského pôvodu John Godson, ktorý po návrate do Varšavy vyjadril spokojnosť s priebehom manévrov.

 

"Je to veľmi dobrý spôsob, ako zvýšiť morálku našej armády a obyvateľstva. Bolo to skvelé a želal by som si ďalší výcvik," vyhlásil Godson, poslanec koaličnej Poľskej ľudovej strany (PSL).

 

Podľa jeho slov mala síce dnešná akcia skôr symbolický význam, ale zároveň bola aj praktická a seriózna. Godson utrpel aj menšie poranenie prsta, keď prekonával prekážky na vojenskej tréningovej dráhe.

 

Ďalší účastník cvičenia, opozičný poslanec Maciej Mroczek, vyjadril presvedčenie, že Poľsku ozajstné riziko vojnového konfliktu nehrozí. Svojou účasťou však chcel podľa vlastných slov vyjadriť podporu poľskej armáde a poukázať na jej užitočnosť pri obrane vlasti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona