Desiatky migrantov ušli z gréckeho tábora v Idomeni, iných premiestňujú

NETKY.SK • 24 Máj 2016, 07:25 • 2 min
Desiatky migrantov ušli z gréckeho tábora v Idomeni, iných premiestňujú

ATÉNY - Provizórny utečenecký tábor v Idomeni na grécko-macedónskej štátnej hranici dnes z obáv pred nútenou evakuáciou opustili desiatky migrantov, ktorí sa ukryli v okolitom regióne. Informovali o tom grécke médiá a tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa uvedených zdrojov vraj takzvaní aktivisti varovali migrantov v tábore pred evakuáciou pripravovanou vládou v Aténach.

 

Hovorca vládnej komisie pre utečencov Jorgos Kyritsis pre tlačovú agentúru DPA dnes potvrdil, že grécke úrady plánovali evakuáciu migrantov z tohto tábora. Aj keď zdôraznil, že pri nej nedôjde k použitiu násilia, grécke médiá registrovali v okolí Idomeni zvýšenú prítomnosť bezpečnostných síl. Na ceste do tejto lokality by navyše mali byť príslušníci jednotiek poriadkovej polície.

 

Televízny kanál Alpha priniesol zábery skupín migrantov z Pakistanu a Afganistanu, ktorí peši opustili spomínaný tábor a zmizli v poliach západne od Idomeni. Iní utečenci, zväčša Sýrčania, súčasne opustili tábor v autobusoch, aby sa organizovane premiestnili do záchytného tábora v gréckom vnútrozemí.

 

V provizórnom tábore v Idomeni zotrvávalo podľa posledných dostupných informácií okolo 8400 migrantov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies