Desiatky ľudí v Plzni dostali salmonelózu po konzumácii špagiet

NETKY.SK • 26 Júl 2015, 16:00 • 2 min
Desiatky ľudí v Plzni dostali salmonelózu po konzumácii špagiet

PLZEŇ - Desiatky ľudí s akútnymi zažívacími ťažkosťami skončili od piatku večera vo fakultnej nemocnici v západočeskej Plzni.

slovakia

left justify in out

Podľa hygienikov sa nakazili po konzumácii salmonelou kontaminovaných špagiet v jednej z miestnych vývarovní.

 

Päťdesiat osôb museli hospitalizovať a zhruba rovnaký počet lekári ošetrili ambulantne, informoval dnes server iDNES.cz s odvolaním sa na vedenie plzenskej nemocnice.

 

Salmonely sa podľa hygienikov zrejme nachádzali v špagetách z plzenskej vývarovne, ktorá v piatok rozviezla 140 porcii tohto jedla. Prví ľudia s hnačkami, horúčkami, kŕčmi a dávením vyhľadali zdravotnícku pomoc v piatok večer. Najviac ich bolo v sobotu ale jednotlivé prípady pribúdali ešte aj dnes, uviedol Český rozhlas.

 

Dvadsiatich akútne chorých musela previezť do fakultnej nemocnice v Plzni záchranná služba.

Prítomnosť salmonel už potvrdili mikrobiologické testy. Hospitalizovaní pacienti nie sú v ohrození života, lekári im dávajú infúzie a snažia sa stabilizovať ich zdravotný stav.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies